۱۳۹۸ دی ۹, دوشنبه

محکومیت 3 تن از نوکیشان مسیحی


طی هفته های اخیر, دادگاه تجدید نظر استان فارس با صدور حکمی “محمدرضا رضائی”, “اصغر صالحی” و یک نوکیش مسیحی با نام نامشخص, را از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی”, هر یک را به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از میدل ایست کانسرن؛ طی روزهای گذشته؛ “محمدرضا رضائی”, ۳۵ ساله, “اصغر صالحی”, ۴۳ ساله و یک نوکیش مسیحی با نام نامشخص, محبوس در زندان شهرستان اقلید از توابع استان فارس پیش از این و در محله بدوی توسط دادگاه انقلاب این از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی”, هر یک به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بودند حکم صادره توسط دادگاه بدوی عینا توسط دادگاه تجدید نظر بر علیه این افراد تائید شد.
براساس این گزارش؛ “اصغر صالحی”, در تاریخ ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۸, جهت اجرای حکم حبس خود در پی یورش ماموران امنیتی به محل کار وی بازداشت شد و در حال حاضر “محمدرضا رضائی” به همراه دیگر نوکیش مسیحی با نام نامشخص در زندان شهرستان اقلید فارس در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس خود می باشند.
احکام صادره قطعی توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان اقلید از توابع استان فارس بر علیه “محمدرضا رضائی”, “اصغر صالحی” و یک نوکیش مسیحی با نام نامشخص, از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت صهیونیستی”, در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۸ به این نوکیشان مسیحی ابلاغ شده بود.
لازم به ذکر است این ۳ نوکیش مسیحی, در شهریور ماه سال ۱۳۹۷, در پی یورش ماموران امنیتی به منازل شخصی این افراد بازداشت شده بودند.
“اصغر صالحی”, به مدت ۳ روز از سوی نیروهای امنیتی با چشمهای بسته تحت بازجوئی قرار گرفته بود و پس از اتمام مراحل بازجوئی به زندان شهرستان اقلید منتقل شده بود و پس از ۸ روز بلاتکلیفی به تودیع جواز کسب بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شده بود.
جلسه دادرسی بر پرونده این ۳ نوکیش مسیحی در اوایل فروردین ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری ۲ شهرستان اقلید برگزار شده بود و هر ۳ نفر متهمان این پرونده با استناد به ماده ۵۰۰ از قانون مجازات اسلامی از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام به نفع گروههای معاند نظام”, هر یک از این افراد به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.
از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده‌ و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شده‌اند.
علاوه بر این،‌ چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شده‌اند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.
لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در تاریخ در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگران‌کننده خواند. او افزود که این موضوع از «دغدغه‌ها و نگرانی‌های» اوست و در سال‌های آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.
“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!
پیش از این و در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, اعضای ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی که برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جلسه ای فرعی که در حاشیه این نشست برگزار شده بود عملکرد فراقانونی دستگاه قضائی حاکم بر ایران و موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران را انکار کردند. در این جلسه که “محمد جواد لاریجانی”, رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی و همراهان وی در آن حاضر بودند ضمن دفاع و قانونی جلوه دادن موارد نقض حقوق بشر در ایران منکر بسیاری از موارد از جمله محرومیت گسترده شهروندان از حق دادرسی عادلانه, وجود شکنجه در زندانهای ایران, سرکوب آزادی بیان, سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران و همچنین سرکوب اقلیتهای قومی در ایران شد و گزارشات مستند “جاوید رحمان” گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را غیر واقع دانسته بود.
سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و تبلیغات مذهبی را برای افراد بدون محدودیت آزاد دانسته است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
در اکثر موارد بازداشتهای فراقانونی و خودسرانه با اتهامات واحی و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده افراد می باشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر عدم سرکوب افراد بر مبنای آزادی بیان و عقیده تاکید شده است. با توجه به مفهوم اصل آزادی بیان هر انسانی محق است تا به هر طریق ممکن بتواند عقاید و نظریات و دیدگاههای خود را بدون ملاحظات مرزی و به هر شکل ممکن منتشر کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر